Известие

Collapse
No announcement yet.

нестабилни обороти на празен ход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нестабилни обороти на празен ход

Здравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблем.
    Last edited by niki.peev; d.m.y г., 19:18.

Първоначално публикувано от niki.peev Покажи съобщение
    Здравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблема.
    на предната ми кола пуках глава м/у 3ти и 4ти цилиндар имах същия признак но от 1вия път олучих мастера и съм благодарен.но 1во каза че може и гарнитура да е щото имало същия признак.също и от запушено гърне мож да имаш ядове.

Comment

Колега, пробвай да почистиш дросела от мизерии, може да се оправи. Поне е лесно и евтино.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Здравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблем.
        При мен е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО, колега. Общо взето само дигат рамене майсторите. Ако постигнеш нещо с този дросел /то и аз бих го направил, ама хал хабер си нямам к`во е туй и къде е(((/, айде моля ти се пиши, че и мен ме дразни.
        Предварително ти благодаря!
        ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
        ПЛОВДИВ

Comment

и аз го имах само 4е в тарново 4ак ми помогнаха из4исти ми ниакви работи от компа и след 50-60км из4езна виж на диагностика мойе да ти го покаже
          Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:27.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

При мен се оправи след чистене на дросела.
              Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

Здравейте колеги,изчистих дроселовата клапа както ме посъветвахте,някъде из форума бях чел -90секунди на контакт,90секунди изключена и 10минути на място да работи.Незнам дали това работи но аз го направих,мотора загря до 90градуса,а оборотите застанаха на 1000~1100.Покарах десетина минути из квартала и оборотите на празен ход просто полудяха-1500-2000-1800-2200-1100,просто ми се стъжни.Единственото което ми доиде на ум,да изключа акумулатора.След 30минути го включих и проблемите изчезнаха.Покарах доста и на всякакви режими,всеки път оборотите заставаха на 900-1000,без замисляне,без да скачат нагоре надолу.Изглежда се оправи,но това ще го потвърдя след като я покарам няколко дена.

Comment

Здравейте колеги,изчистих дроселовата клапа както ме посъветвахте,някъде из форума бях чел -90секунди на контакт,90секунди изключена и 10минути на място да работи.Незнам дали това работи но аз го направих,мотора загря до 90градуса,а оборотите застанаха на 1000~1100.Покарах десетина минути из квартала и оборотите на празен ход просто полудяха-1500-2000-1800-2200-1100,просто ми се стъжни.Единственото което ми доиде на ум,да изключа акумулатора.След 30минути го включих и проблемите изчезнаха.Покарах доста и на всякакви режими,всеки път оборотите заставаха на 900-1000,без замисляне,без да скачат нагоре надолу.Изглежда се оправи,но това ще го потвърдя след като я покарам няколко дена.
                  900-1000об/мин.също са множко на топъл мотор.

Comment

.

сигурен съм почти 100% че пак ще ти се появи този проблем,но не го взимай навътре не е болка за умиране.а по въпроса с оборотите 900-1000 дори и натопъл мотор според мен е нормално и също не е болка за умиране.могат да ти се случат къде къде по-лоши неща!

Comment

За сега работи перфектно вече пети ден,оборотите са под 1000,дано остане така.

Comment

И при мене беше същото, лабди сонди простотии, но откакто махнах катализатора се оправиха оборотите... Вече няклко месеца няма проблеми. Но в 50% от случаите си пали от 2рия път и това е неспасяемо.
                        Alfa 145 1.6 TS 16V '99
                        Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

пустите му обороти...

Колеги, аз вчера си изчистих дросела /по-точно изчистиха ми го де))/ по всички правила. Дотогава правеше 3-4 пъти колебания 850-1200 оборота и след това заспиваше на 850.
                          Сега, след изчистването, на празен ход не пада под 1000! Ужас(( Върнах се пак при майсторите и те казаха, че след почистване така било, бла-бла, и че компа сега се учил отново нещо и след 2-3 дни може и да се оправи, но при всички положения трябва да сменям моторчето за управление на празния ход /320-380 кинта/.
                          Та въпросът ми е: има ли нещо верно в това?
                          Абе к`во ми трябваше и на мен да развалям готова работа, ебаси...
                          ПЛОВДИВ

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
                            Колеги, аз вчера си изчистих дросела /по-точно изчистиха ми го де))/ по всички правила. Дотогава правеше 3-4 пъти колебания 850-1200 оборота и след това заспиваше на 850.
                            Сега, след изчистването, на празен ход не пада под 1000! Ужас(( Върнах се пак при майсторите и те казаха, че след почистване така било, бла-бла, и че компа сега се учил отново нещо и след 2-3 дни може и да се оправи, но при всички положения трябва да сменям моторчето за управление на празния ход /320-380 кинта/.
                            Та въпросът ми е: има ли нещо верно в това?
                            Абе к`во ми трябваше и на мен да развалям готова работа, ебаси...
                            Не! Повечето майсторчета гледат винаги да те прекарат с тва моторче щото е много пари за нищо. Отделно надценки и.т.н. Така както и в 90% от случаите, когато ти казват ламбда сонди, дебитомери и.т.н. Като отидеш при майстор и ти каже дай да пробваме да видим дали ще се оправи и подмените някоя част и се увериш. че действително ти е решен проблема без да ти иска пари за частта, а само за труда може би, значи това е майстор. А такива, които ти подхвърлят дай да сменим това за толкова пари, па другото за толкова, ама може да е от третото, бягай надалеч...
                            Лично мнение!

П.П. Карай си така още малко ще се оправи... Забележи кога ти държи над 1000 оборота... Ако не е загряла и ги държи няма как да падне по-долу...
                            BMW е39 - 2002god.
                            BMW e60 - 2007god.

Comment

Първоначално публикувано от f0rce1001 Покажи съобщение
                              Не! Повечето майсторчета гледат винаги да те прекарат с тва моторче щото е много пари за нищо. Отделно надценки и.т.н. Така както и в 90% от случаите, когато ти казват ламбда сонди, дебитомери и.т.н. Като отидеш при майстор и ти каже дай да пробваме да видим дали ще се оправи и подмените някоя част и се увериш. че действително ти е решен проблема без да ти иска пари за частта, а само за труда може би, значи това е майстор. А такива, които ти подхвърлят дай да сменим това за толкова пари, па другото за толкова, ама може да е от третото, бягай надалеч...
                              Лично мнение!

П.П. Карай си така още малко ще се оправи... Забележи кога ти държи над 1000 оборота... Ако не е загряла и ги държи няма как да падне по-долу...
                              Говоря за загряла кола при 90 градуса. Примерно спирам си на светофарите и окото ми все в оборотомера. Държи си ги 1000 об. и туй-то... Може би само на двойните и тройни светофари след 20-30 секунди спадат на 850-900. Но примерно в движение като изключа от скорост и погледна, държи си 1000 оборота.
                              ПЛОВДИВ

Comment

Working...
                              X